Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

για την απεργία των εκπαιδευτικών

Είχα σκοπό να γράψω κείμενο για την λειτουργία, το ρόλο και τη μορφή του συνδικαλισμού σήμερα αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω απο την απεργία των εκπαιδευτικών, και κάτω απο την πίεση μιας σειράς απο ατυχή γεγονότα(που μόνο οι μυημένοι και πιστοί φίλοι χρειάζεται να ξέρουν) και της καινούργιας εξεταστικής, θα αρκεστώ στην αναδημοσίευση της ανακοίνωσης της ροσιναντε, γύρω απο το συμβάν, που νομίζω εκφράζει πολλούς:

   Οταν ο γραφειοκρατικός κομματικός συνδικαλισμός πουλάει τους αγώνες...

Ο κρατικός συνδικαλισμός, σε μια από τις τελευταίες παραστάσεις του πριν μας αφήσει το κουφάρι του, έζησε σήμερα μεγάλες στιγμές. Στιγμές που ωστόσο είναι μαύρες, κατάμαυρες για τους εκπαιδευτικούς και τον κόσμο της Εργασίας συνολικά.
Η καταγεγραμμένη, μέσω των ψηφοφοριών των τοπικών ΕΛΜΕβούληση του κλάδου των καθηγητών για απεργία, μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, δέχθηκε την εσωτερική τρικλοποδιά του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Στην  ΟΛΜΕ πλειοψήφησε το ακριβώς αντίθετο και η απεργία έσπασε από τα πάνω! Το σκανδαλώδες κρατικοσυνδικαλιστικό πραξικόπημα εις βάρος των καθηγητών πρέπει να σηματοδοτήσει τις διαδικασίες διαχωρισμού του κόσμου της Εργασίας από τον βραχνά των εργατοπατέρων και την λογική της εργαλειακής χρήσης των συνδικάτων προς όφελος αδιάφορων και παντελώς άχρηστων για την εργατική τάξη, κομματικών σχεδιασμών.
Η λύση για την απεμπλοκή της εργατικής τάξης από τον λαβύρινθο της ήττας, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Αν δεν τεθεί άμεσα ζήτημα δομών και απεμπλοκής από την υπάρχουσα συνδικαλιστική πραγματικότητα, τότε φιάσκo όπως η εξέλιξη του αγώνα των καθηγητών θα είναι ο κανόνας.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου