Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

κόμμουν πιπολ: το σπόιλ της ημέρας


Τι είναι οι κόμμουν πίπολ;
Οι κόμμουν πίπολ δεν είναι οι πρωταγωνιστές του Σ. Θοδωράκη. Δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη ιστορία να μοιραστούν. Και αν το έκαναν, δεν θα 'ταν μαζί σας. Δεν πουλάνε μούρη αλλά δεν αποκλείεται να πουλάνε μαύρο. Δεν είναι ωραίοι και δεν θα 'μπαιναν στο vogue παρέα με την Κέιτ Μος. Δεν ποζάρουν γιατί δεν προζάρονται Δεν φοράνε μεταξωτά βρακιά γιατί δεν ιδρώνουν σε κάποιο γυμναστήριο για να χτίσουν επιδέξιους κώλους. 
Χτίζουν όμως. 
Οι κόμμουν πίπολ χτίζουν σπίτια. Οι κόμμουν πίπολ δεν είναι συνδικαλιστές, ούτε ανήκουν σε σωματεία. Οι κόμμουν πίπολ δεν είναι κινηματικοί. Οι κόμμουν πίπολ δεν αυτοοργανώνονται και δεν διαβάζουν Λαφάργκ. Όμως οι κόμμουν πίπολ  καταλαμβάνονται αλλα δεν καταλαμβάνουν. 
Οι κόμμουν πίπολ καταλαμβάνονται απο τις αντικειμενικές συνθήκες ύπαρξης τους αλλά δεν καταλαμβάνουν τα μέσα ύπαρξης τους. 
Ίσως να μην έχουν ακούσει ποτέ pulp και αυτό σημαίνει οτι δεν μπορούν να συχνάζουν στην Καρίτση, ούτε να πίνουν μπύρες στο 6 ντογκζ.
Οι κόμμουν πίπολ μιλούν πολλές γλώσσες αλλά δεν μιλιούνται. Οι κόμμουν πίπολ τα 'χουν βρεί με τον ευατό τους, απλά τα 'χουν χαμένα. Χαμογελούν και ίσως να 'ναι αυτάρεσκοι. Οι κόμμουν πίπολ δεν είναι κακοί πίπολ μα ούτε και καλοί είναι. Αν τους δείς να προσέχεις.Απομάκρυνε τα παιδιά σου... ΤΩΡΑ!
Οι κόμμουν πίπολ είναι επικίνδυνοι. Είναι μικροκλεφτρόνια, μετανάστες, μικροπωλητές, συμβατικοί εραστές, ήσυχοι άνθρωποι, ξυπνούν πρωί, μα κοιμούνται συνέχεια. Χρόνια τώρα κοιμούνται οι κόμμουν πίπολ. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν οι κόμμουν πίπολ;
ξυπνήστε τους κόμμουν πίπολ. είναι η ώρα.
Οι κόμμουν πίπολ γελούν μα είναι θυμωμένοι.
κι όταν είναι θυμωμένοι....



(θα τους βρείτε στις επερχόμενες εκθέσεις της Καθικι, πάντα απο τη συλλογικότητα αυτοοργανωμένης έκφρασης  ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ )








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου